Aleppo Zeep

Aleppo zeep bevat naast olijfolie ook laurierbesolie. Dit heeft een bacterie-werende, schimmeldodende en antivirale werking.

Het is zeer verzorgend voor huid en haar, droogt niet uit, is pH neutraal, rijk aan vitamine E en omdat het ongeparfumeerd is, is het erg geschikt voor de gevoelige en allergische huid. Als je Aleppo zeep gebruikt voor je haar, zal je hoofdhuid een paar weken moeten wennen; je haar kan iets stugger aanvoelen. De zeep kan zelfs als tandpasta gebruikt worden, maar dan moet het je wel persoonlijk in de smaak vallen...

De zeep bevat geen chemische toevoegingen, kleurstoffen, palmolie en conserveringsmiddelen. Het wordt met behulp van een koud bereidingsproces gemaakt. Bovendien is de zeep vegan en halal.

Valt het je op dat de zeep van binnen inderdaad olijfgroen is, maar van buiten bruin of beige? Dat hoort zo, en is het effect van de 6 à 9 maanden drogingsproces die bij deze duizend jaar oude vervaardigingsmethode hoort.

Waarom Aleppo zeep van FAIR Squared? In onze zoektocht was dit een zeep die plasticvrij en CO2 neutraal wordt geproduceerd. Dat is een grote plus bovenop dat het Fairtrade en biologisch is. Verder sprak het verhaal van Khiro ons aan. In Syrië had Mohamad Khiro een zeepbedrijf opgebouwd, en met zijn kunde kon hij na zijn vlucht bij het Duitse FAIR Squared aan de slag als zeepmeester om de Aleppo lijn door te zetten. Een schone zaak dus.

Vorige
Vorige

Perfect Bestaat Niet Vera van der Velden