Natuurlijk schoonmaken.

ingrediënten om zelf wasmiddel te maken

Schrobben zonder tobben 

Wist je dat je bij ons veel kan vinden van grootmoeders weetjes tot innovatie op het gebied van zero waste schoonmaken? Leven zonder afval is een leuke uitdaging, en goed voor de natuur. 

Ga jij een lenteschoonmaak houden?

Met natuurlijke materialen van hout, kokosvezel, zonder plastic deeltjes of chemicaliën, gaat je schoonmaakset alle seizoenen van het jaar mee. En als het dan een keertje op is, kan het gewoon gerecycled worden, zodat moeder natuur zonder impact voor alle komende lentes kan zorgen. Dat is nog eens schrobben zonder tobben! 


Zero Waste vulstation

Laat je eigen verpakking vullen bij ons zero waste vulstation. Je kan een hoeveelheid naar eigen wens kopen, ook om het een keertje te proberen.

Ons Bio-Top assortiment bestaat uit:

  • afwasmiddel

  • allesreiniger

  • wc-gel

  • glasreiniger

  • wasmiddel

  • hand & body gel

  • vaatwasmachinepoeder

  • waspoeder

Zelf-maak-hoek

Bij Het Duurzame Warenhuis vind je veel producten om je eigen schoonmaak- en verzorgingsproducten te maken. Als je eenmaal weet hoe, is het heel simpel, goedkoop, en ben je goed bezig om je voetafdruk te verkleinen. Hoe ga je aan de slag met soda, azijn, of zwarte zeep? Wat zijn de beste trucjes om grasvlekken, bloed of huisdiergeuren te bestrijden?

Dat is allemaal te vinden in het Drogisterijhandboek, een handzaam spiekboekje waar alle producten en recepten bij elkaar staan. Het Drogisterijhandboek ligt standaard in onze zelf-maak-hoek, en kost maar €2, 50. Dat maakt de drempel om zelf aan de slag te gaan laag.  

Zelf wasmiddel maken?

Leuk om te doen, goedkoop en duurzaam. We delen alvast een recept waarmee je direct aan de slag kan. Hier lees je hoe:

 

Rasp 80 gram zeep door de keukenrasp, los deze in 5 liter warm water op, roer er 80 gram natriumcarbonaat (soda dus) in op, laat het afkoelen en tik er dan eventueel een paar druppel etherische oliën bij als de boel aan het afkoelen is. Bijvoorbeeld lavendelolie, want dan is het meteen een middeltje tegen de motten. Klop het afgekoelde maaksel goed door, en dan kun je het als wasmiddel in je eigen verpakking gieten.

In de zelf-maak-hoek vind je alles wat je nodig hebt; daar kun je (kristal)soda, Bubble Buddy (zeepbakje met rasp), Werfzeep Schoonmaakzeep, Aleppo- of Marseille zeep vinden, en allerlei oliën naar wens. Staat het raspen je tegen? We hebben ook zeepvlokken in een zak te koop, dan ben je letterlijk in een handomdraai klaar met het maken van je eigen wasmiddel.

Meer tips over Natuurlijk Wassen? Lees dan ook deze blog

Vorige
Vorige

11 wastips

Volgende
Volgende

Wol.